IMG_0186

Nordens største bilhus

Nordens største bilhus på Svanholmen, på totalt 29.000 kvadratmeter, skal romme de fem bilmerkene Ford, Volvo, Toyota, Mazda og Lexus.
SL Mekaniske har en større leveranse på bygget.

Leveranse : Bærestål, takplater, veggelementer, beslag og strekkmetall på fasade
Byggherre: Brødrene kverneland eiendom As
Vi har vår leveranse til Block Berge bygg As
 
Fremdrift: det meste skal vere klart frem til fellesferien 2016






Ådne Kverneland og Ståle Oftedal har gjennomtenkte planer for i fellesskap å gjøre bilbransjen mer kundevennlig. Brødrene Kverneland Eiendom er byggherre og eier av bygget, men de to bilaktørene skal dele arealene omtrent likt, og satser på å lage en skikkelig «sko-gate» for biler: Et sted hvor kundene kan få alt på ett sted, og et sted man ikke kan unnlate å besøke når man er på biljakt.

Målet er at de fem bilmerkene skal øke i størrelse fra dagens 25% til 30% markedsandel av alt nybilsalget i Stavanger og Sandnes. I tillegg skal bygget romme en rekke aktiviteter som i dag ofte utføres av frittstående aktører, som dekk, karosseri, lakk og andre funksjoner.

img 0100

– Målet er at vi sammen skal kunne tilby bedre service enn kundene opplever hos andre aktører. Vi skal utnytte mulighetene som ligger både i økt spesialisering og i stordriftsfordelene. Eksempelvis skal vi ha et dekksenter med spesialkompetanse og et dekkhotell for hele 20.000 dekk, sier Ådne Kverneland.

De to firmaene Kverneland Bil og Toyota Sørvest vil samlet ha om lag 200 ansatte og en omsetning på 1,5 milliarder. Budsjettet på nybygget er 450 millioner kroner, og bygges med det som beskrives som «to førsteetasjer».

- På gateplan ligger verksteder og en stor felles bruktbilavdeling. Så er det en tofelts kjørevei opp til et helt nytt plan, hvor kundene finner et stort uteområde med fem separate butikker for de fem bilmerkene,forteller Kverneland.

Oftedal fusjonerte distriktets to Toyota-forhandlere i 2009, men har beholdt begge de to byggene, noe som gir upraktiske driftsforhold.

- Vi gleder oss veldig til å få et nytt og tidsmessig anlegg med effektiv drift og god plass. I dag har vi for eksempel rundt 200 bruktbiler, et tall som skal mangedobles i det nye anlegget, så det blir et fantastisk utvalg for bruktbilkjøperne i fremtiden, sier Oftedal begeistret.

Kverneland Bil flytter bare noen få hundre meter fra dagens anlegg mellom Ikea og Kvadrat, men anlegget er blitt for lite og Kverneland ser frem til å få de tre bilmerkene Ford, Volvo og Mazda i separate bygg. Det nye bygget er planlagt åpnet 1. september 2016.